MASSIEF HOUT

Badkamer massif  - Sanijura

Massief hout : Zoom op de houtsoorten

Door Sanijura l Gepubliceerd op 06/01/20 om 10:00

Om alles te weten te komen over de houtsoorten voorgesteld door Sanijura, en uw badkamermeubel in massief hout met kennis van zaken te kunnen kiezen, bent u hier op de juiste plaats. Eik met knoesten, eik van eerste keus, notelaar … hieronder vindt u alle uitleg.

Eik met knoesten

Badkamer luciole - Sanijura

Foto 1 : Gamma Sherwood, ensemble in verouderd massief eikenhout met waskomtafelblad in basalt matglas

De bijzonderheid van eik met knoesten is dat het van nature uit « fouten » vertoont zoals kleurverschillen en, zoals de naam het zegt, knoesten. Het wastafelmeubel is op een zodanige manier bewerkt dat de authenticiteit van het materiaal bewaard blijft. Deze bijzonderheid geeft dus een warme en Scandinavische toets aan uw badkamer die er ook aan herinnert dat hout een levend materiaal is en dat ieder stuk uniek is. U vindt deze houtsoort terug in de gamma’s Colombine, Sherwood et Eleven.

Eik van 1ste keus

Badkamer lignum - Sanijura

Foto : Gamma Lignum, ensemble in naturel massief eikenhout met wastafelblad in witte keramiek

In tegenstelling tot de eik met knoesten heeft de eik van eerste keus geen natuurlijke « fouten » meer. Daardoor biedt hij een wastafelmeubel in regelmatig massief hout met rechte draad. Dit type houtsoort past dus in moderne badkamers. U vindt de houtsoort eik van eerste keus terug in de gamma’s Lignum en Illusion.

Notelaar

Badkamer lignum - Sanijura

Foto : Gamma Lignum, ensemble in naturel notelaar met waskomtafelblad in witte keramiek

De derde houtsoort die gebruikt wordt is notelaar, een donker hout van hoogstaande kwaliteit. Haar bijzondere design met een uitgesproken en onregelmatige vlam zal niet onopgemerkt blijven in uw badkamer. Ze zal perfect passen in vintage en elegante interieurs, met interesse voor kunst. U vindt notelaar terug in het gamma Lignum.